KvK: 68808178

Blog

Over Mij & Contact

“Had ik dit maar eerder geleerd…”

En daar was ik dan. Achtentwintig jaar, net een appartement gekocht en net aangenomen voor een nieuwe functie als secretaresse van een Account Director. Ik had veel passie voor mijn functie en ik was gedreven om mezelf te ontwikkelen. Mijn droom destijds was, om door te groeien naar een functie als Personal Assistant bij het Raad van Bestuur. Ik was het gewend om hard te werken en te gaan voor wat ik wou.

 

Echter, de realiteit werd al gauw het tegenovergestelde. Voordat ik het besefte, zat ik in een langdurig ziektetraject waarin ik in totaal 5 operaties zou moeten ondergaan, boventallig werd (dus werkzoekende) en ontslagen zou worden. Heftige verandering; drie onzekere situaties tegelijk, niet wetende hoe lang ik hiermee bezig zou zijn en hoe dit zou uitpakken. Niet iets wat ik voor mezelf voor ogen had en waar ik doorheen wou gaan. Een ding wist ik met alle zekerheid te zeggen: het ziek en beperkt zijn was niet het leven wat ik voor mezelf kon en wou accepteren. Wat wou ik dan wel voor mezelf? Ik droomde ervan om mijn leven volop te leven, zoals ik het wou. En daar zou ik me door niks en niemand door laten tegenhouden.

 

Vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe ga ik dit aanpakken? Wat ga ik doen als blijkt dat ik niet meer terug kan naar mijn oude functie? Wat zijn mijn mogelijkheden en wie kunnen mij hierbij helpen? En dan niet te vergeten: het bijbehorende rouwproces. Tijdens mijn zoektocht naar wie ik nu was en welke weg ik zou inslaan, was mijn eerste les om mijn oude werkdrive en oude gedragspatronen los te laten en milder te zijn voor mezelf, waarmee ik rust voor mezelf creëerde. Tijdens dit proces kreeg ik de brandende gedachte: “had ik dit maar eerder geleerd, als ik dit als kind mijn eigen had gemaakt, dan kon ik nu veel makkelijker met deze situatie omgaan…”

 

 

Dat was een eerste kennismaking met een nieuwe passie: zoveel mogelijk kinderen helpen met veranderend gedrag, om zelf tot oplossingen te komen, waarmee ze weer lekker in hun vel zitten en ouders te helpen om hun kind te begrijpen. Waarom? Omdat elk kind een eigen unieke en vrije persoonlijkheid en alle tools in zich heeft, waarmee het met een positieve blik naar zichzelf, naar de wereld en de toekomst kan kijken.

 

Ik kijk naar de gezinssamenstelling en geef begeleiding in situaties waarin u als ouder tot de conclusie komt dat u in een situatie bent dat u geen grip heeft op uw kind. Dit doe ik door verschillende werk en spelvormen in te zetten. Mijn doel is, om ondersteuning en inzicht te bieden in het gedrag van het kind en de ouder(s). Hierbij geef ik u ik handvatten voor de omgang met uw kind, waarmee de vreugde, veiligheid, zelfwaarde en het vertrouwen van het kind worden vergroot. Thema’s als betrokkenheid, onbaatzuchtig, liefdevol, luisteren, respect, ijverig, een sociale instelling en inzicht vind ik hierin belangrijk.

 

Ervaart u als ouder verdriet, zit u met uw handen in het haar om het veranderend gedrag van uw kind en weet u niet meer wat u ermee aan moet? Mail of bel gerust met vragen of het maken van een kennismakingsgesprek.

Pinterest